پرستاری کودک و سالمند آشنایی با عوارض انزوا در سالمندان و راههای پیشگیری از آن - موسسه پرستاری قاب چاریتی

انزوا isolation  و تنهایی  که سالمندان معمولاً تجربه می کنند ، ناشی از روابط اجتماعی بی کیفیت یا فقدان این روابط به طور کامل است. در میان بسیاری از عوامل موثر در ضعف سلامتی در سالمندان ، مانند سبک زندگی ، آسیب های گذشته یا دسترسی محدود به مراقبت های پزشکی  عامل انزوا  که ممکن است بلافاصله آشکار نباشد اما تأثیر قابل توجهی بر سلامت کلی دارد .

عوارض انزوا در سالمندان

با پیری ، خطر انزوا بیشتر می شود زیرا سالمند  تحرک کمتری دارد و هم سن و سالان و بستگان مسن وی از دنیا رفته اند . مشخص است که این شرایط  چگونه ممکن است بر روی سالمند  تأثیر بگذارد ، اما آنچه ممکن است کمتر مشهود باشد این است که این شرایط  عاطفی  بر سلامت جسمی سالمند تأثیر می گذارد.

با توجه بیشتر به شرایط  خاص سالمندان در این دوره زندگی و کمک به آنها  در یافتن  مسیرهای  بیشتر برای تعاملات  اجتماعی ، می توان سلامت کلی سالمند را بهبود بخشید و هزینه های مراقبت از آنها را کاهش داد.

ارتباط بین انزوا و مشکلات سلامتی در سالمندان

در سال ۲۰۱۳ ، سازمان غیرانتفاعی Age UK یک برنامه آزمایشی به نام “Newqay Pathfinder” را در Newquay ، Cornwall اجرا کرد. آنها ۱۰۶ نفر سالمند  را که در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان بودند ، انتخاب کردند ، نیازهای شخصی ، علایق و سرگرمی های آنها را ارزیابی  کردند  و  داوطلبانی  را  برای  گذراندن  وقت  با  این  افراد  و کمک به آنها در نظر گرفتن .

ارزیابی بعدی نشان داد که با اجرای برنامه آزمایشی ، پذیرش در بیمارستان های محلی ۳۰٪ کاهش یافت ، پذیرش حاد برای شرایط طولانی  مدت  ۴۰٪  کاهش  یافت  و هزینه های  مراقبت های اجتماعی  بزرگسالان  ۵٪  کاهش  یافت. داوطلبان شرکت کننده  در این برنامه  و سالمندان ، تأثیرات عاطفی مثبتی مانند پیوستن  به گروه های ورزشی و کسب اطمینان بیشتر را نیز گزارش کردند.

در ایالات متحده و در سراسر جهان ، بسیاری از مطالعات، ارتباط مثبت بین تعامل اجتماعی و مزایای سلامت جسمی را نشان داده اند. طبق یافته های چندین  تحقیق انجام شده  در رابطه با تعامل اجتماعی و سلامت ، روابط اجتماعی به طور مداوم با نشانگرهای زیستی سلامتی در ارتباط است.

شاخص های مثبت بهزیستی اجتماعی ممکن است با سطح پایین تر اینترلوکین -۶ در افراد سالم در ارتباط باشد. اینترلوکین -۶ یک عامل التهابی است که در اختلالات مربوط به سن مانند بیماری آلزایمر ، پوکی استخوان ، آرتریت روماتوئید ، بیماری های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان نقش دارد.

پیشگیری از انزوا در سالمندان

برخی از مادربزرگ ها احساس می کنند که مراقبت از نوه هایشان باعث سلامت و تحرک بیشتر آنها می شود. آنها پیوند عاطفی شدیدی را تجربه می کنند و اغلب سبک زندگی فعال تری را دنبال می کنند ، وعده های غذایی سالم تری می خورند و حتی ممکن است سیگار را کاهش داده یا قطع کنند.

انزوای اجتماعی به ویژه در سالمندان عامل اصلی خطر برای بیماری و مرگ و میر است. تنهایی ممکن است تأثیرات جسمی و عاطفی  داشته باشد. به عنوان مثال ، در افرادی که به طور مکرر تنها هستند ، فشار خون سیستولیک افزایش می یابد .

تنهایی یک عامل خطر منحصر به فرد در بروز علائم افسردگی است و تنهایی و افسردگی اثر سوء بر سلامتی  بزرگسالان میانسال و مسن دارد.

عوارض  انزوا

 

انزوا  در سالمندان  می تواند به چند دلیل ایجاد شود. طبق AARP ، علل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

مراقبت از یک عزیز، افرادی که از یک دوست یا یکی از اقوام خود مراقبت می کنند ، غالباً به تنهایی کار می کنند و به دلیل وظایف مراقبت که بر عهده دارند  ، وقت کمتری برای دوستان و خانواده خود می گذارند . زمانی که آنها به مراقبت و حمایت از خود نیاز دارند ، شبکه اجتماعی آنها به طور قابل توجهی از بین رفته است.

یک تغییر فرهنگی در ایجاد  روابط  صمیمانه  در زندگی افراد بوجود آمده است ، طبق برخی تحقیقات ، اکنون افراد گزارش می کنند که “تماس نزدیک” کمتری نسبت به چند دهه پیش داشته اند و تعداد افرادی که هیچ ارتباط نزدیک ندارند از ۱۰ به ۲۴٫۵ درصد از سال ۱۹۸۵ افزایش یافته است.

با افزایش تعداد افراد بالای ۶۵ سال که تنها زندگی می کنند ، روند انزوا نیز افزایش می یابد. در سال ۲۰۱۰ ، ۴۰ درصد از افراد ۶۵ سال یا بالاتر در ایالات متحده  گزارش  کردند  که  تنها  زندگی می کنند. این در حالی است که از سال ۲۰۰۰  ،این آمار  ۲۵

از دست دادن تحرک. امید به زندگی  با رنندگی  ایمن  برای مردان  ۶ سال و در زنان ۱۰ افزایش می یابد . بسیاری از افراد مسن به حمل و نقل عمومی ارزان دسترسی ندارند، که ممکن است فعالیت های عملی و اجتماعی را به طور چشمگیری محدود کند.عوامل خطر دیگر ناشی از  انزوا،  ممکن است شامل افسردگی ، ضعف شنوایی یا بینایی ، یا مشکلات سلامتی مانند بی اختیاری باشد.

چگونه می توان از انزوا جلوگیری کرد

از طریق خانواده ها و یا  ارائه دهندگان خدمات بهداشتی می توان به کاهش خطر انزوای سالمندان کمک کرد. در اینجا چند استراتژی برای امتحان وجود دارد:

به بهبود تحرک سالمند کمک کنید. در مورد حمل و نقل عمومی یا محلی یا سایر گزینه ها برای گشت و گذار در شهر به سالمندان  آموزش دهید.آنها را تشویق کنید تا از وسایل کمکی سازگار مانند عصا یا واکر استفاده کنند  و سعی کنید به آنها  هنگام استفاده از این وسایل کمک کنید تا بر احساسات منفی در مورد “پیر به نظر رسیدن” غلبه کنند.

راههای جلوگیری از انزوا در زندگی سالمندان

فعالیتهایی را که باعث احساس هدفمندی در سالمندان می شود را فراهم کنید. به سالمندان  کمک کنید تا با گروه های خیریه ، سازمان های اجتماعی یا برنامه های دیگری که با علایق او مربوط است ، ارتباط برقرار کند.

احساس اینکه او هنوز هم می تواند به جامعه کمک کند اعتماد به نفس سالمند را افزایش می دهد و شرکت در چنین برنامه هایی عموماً به تعامل اجتماعی نیاز دارد. اعضای گروه به یک شبکه اجتماعی جدید در زندگی  سالمند تبدیل خواهند شد.

فعالیت های سالم  را تشویق کنید. سالمندان ممکن است به دلیل تصور منفی از خود در برابر شرکت در فعالیت ها مقاومت کنند. ورزش منظم ، مانند یوگای صندلی یا کلاس شنای تناسب اندام ، علاوه بر بهبود ظاهر بدن سالمندان ، به حفظ سلامت جسمی نیز کمک می کند – به علاوه فرصتی برای تعامل اجتماعی فراهم می کند.

به مسائل بهداشتی مانند شنوایی ، بینایی و بی اختیاری  بپردازید. سالمندان  ممکن است  به دلیل ضعف شنوایی یا بینایی از مکالمات یا سایر فعالیت های اجتماعی دوری کنند . تشویق برای آزمایش منظم و رسیدگی به مشکلات شنوایی یا بینایی به بزرگتر کمک می کند تا هر زمان فرصت های اجتماعی بوجود آید کاملاً با دیگران ارتباط برقرار کند.

یافتن   دارو  یا  وسایل  مناسب  برای رفع  مشکل بی اختیاری ، سالمند را قادر می سازد بدون ترس و خجالت ، از خانه خود خارج شود و در موقعیت های اجتماعی شرکت کند.

توجه ویژه ای به سالمندانی که بیشتر در معرض خطر انزوا قرار دارند ضروری است . همانطور که در بالا ذکر شد ، سالخوردگانی که از یکی از نزدیکانشان  مراقبت  می کنند ، یا اینکه به تنهایی زندگی می کنند ، بیشتر در معرض خطر انزوا نسبت به همسالان خود هستند.چگونه از انزوا سالمندان جلوگیری کنیم

از آنجایی که این افراد سالخورده  معمولا خانواده ای ندارند تا متوجه انزوای آنها بشوند ، ارائه خدمات پرستاری تا حدود بسیار زیادی مفید خواهد بود .  باید به ویژه هنگام برخورد با این افراد مسن مراقب علائم تنهایی در آنها بود . ارائه دهندگان خدمات بهداشتی (پرستاری در منزل )  می توانند سالمند را به سمت فعالیت های اجتماعی و تحرک بیشتر هدایت کنند  .

مرکز پرستاری قاب چاریتی با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب و حرفه ای در ارائه خدمات پرستار ی در منزل به طور شبانه روزی  در خدمت شما عزیزان است .

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 447 views بار دسته بندی : پرستار سالمند ، پرستاری ، مقالات تاريخ : 29 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.