افسردگی در کودکان و نکات مورد توجه آن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

افسردگی در کودکان نوعی اختلال خلقی و عاطفی است که فراتر از احساس غم و اندوه است. افسردگی در روحیه و موفقیت کودک در فعالیت های گروهی و تحصیلات تاثیر منفی خواهد داشت.

اختلال افسردگی مربوط به سنین بزرگسالی نیست. کودکان نیز علائم افسردگی را مانند سایرین بروز می دهند و پرستار کودک و والدین او باید به تغییرات خلقی کودک توجه کنند. زیرا تشخیص و درمان به موقع این اختلال از بروز پیامدهای ناخوشایند بیماری در سنین بزرگسالی جلوگیری می کند.

افسردگی در کودکان

تغییراتی که باید در سنین کودکی مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:

  • تغییر در اشتها
  • تغییر در الگوی خواب
  • تحریک پذیری
  • احساس نا امیدی و بی ارزش بودن
  • عدم تمایل به برقراری ارتباط با دیگران
  • خوشحال نشدن از اتفاقاتی که کودکان را در این سنین به وجد می اورد
  • مشکل حافظه و فراموش کردن رخدادها
  • گریه کردن بی دلیل
  • افزایش و کاهش ناگهانی وزن
  • بیماری های جسمی بدن علل شناخته شده
  • افکار مرگ و خود کشی

اگر حداقل دو مورد از نشانه های فوق بیش از دو هفته در بیشتر روزهای هفته و ساعات روز در کودک مشاهده شد باید با روانشناس کودک در این زمینه صحبت کنید. البته باید توجه داشت هر یک از این علائم قطعا نشانه افسردگی نیست و نیاز به بررسی متخصین حوزه روانشناسی کودک است. علائم افسردگی در تمامی کودکان یکسان نیست و با توجه به شرایط، جنسیت و … علائم مختلفی در کودکان بروز پیدا می کند.

افسردگی در کودکان
علت بروز علائم افسردگی در کودکان چیست؟

پیشنهاد مقاله : بی توجهی به کودک چه نشانه ها و پیامدهایی دارد؟

علت بروز علائم افسردگی در کودکان چیست؟

علت بروز افسردگی در کودکان به دلیل حساسیت بیشتر این گروه سنی باید به صورت جدی پیگیری و برطرف شود. گاهی کودکان به دلیل نقایص جسمی و ظاهری دچار افسردگی می شوند. حضور در خانواده با خلق افسرده و یا خانواده های پر تنش که در انها کودک شاهد بحث و جدل و یا اعتیاد و همچنین بی تفاوتی است مشخصا منجر به اختلال افسردگی در کودک می شود. اعتماد به نفش پایین و یا شکست در روند تحصیلی از دیگر عوامل موثر بر بروز افسردگی در کودکان است.

اتفاقاتی مانند از دست دادن والدین و یا فردی که به او وابستگی عاطفی داشته است نیز می تواند منجر به افسردگی شود.

افسردگی نباید با تغییرات طبیعی مرتبط با سن و تکامل کودک به ویژه در دوران نوجوانی اشتباه گرفته شود. زیرا در صورت بی توجهی و عدم درمان شاهد بروز سایر اختلالات و ایجاد شخصیت ضد اجتماعی در کودک خواهیم بود.

گاهی نیز بی توجهی پدر و مادر به فرزند میتواند آسیب های روحی شدیدی به او وارد کند و حتی ممکن است  این بی توجهی به مرور زمان منجر به ایجاد حس افسردگی در کودکان شود درنتیجه متقابلا بی توجهی کودک به مادر و پدر نیز شکل خواهد گرفت برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی راهکارهایی را در مقاله بی توجهی به کودک مطرح کرده ایم شما میتوانید با خواندن این مقاله جواب خیلی از سوالات خود در این باره را به راحتی بیابید .

درمان افسردگی در کودکان

کاملا واضح است که درمان افسردگی توسط والدین به تنهایی امکان پذیر نیست. زیرا علت این اختلال باید دقیقا توسط متخصص تشخیص داده شود و در صورت نیاز کودک تحت دارو درمانی قرار گیرد. درمان افسردگی در کودکان باید در مراحل اولیه و قبل از تشدید علائم و تحت تاثیر قرار دادن زندگی کودک آغاز شود،گاهی کودکان در کنار افسردگی از بیماری مزمن دیگری هم رنج میبرند که این موضوع برای خانواده هایشان بسیار دردناک و ناراحت کننده خواهد بود به همین خاطر ما در مقاله انواع افسردگی در کودکان برای رهایی کودکتان از افسردگی راه های درمانی بسیاری را مطرح کرده ایم  که با انجام دادن آنها میتوانید به بهبود حال او کمک کنید تا سلامتی اش را به دست آورد.

انواع روش ها مختلف برای درمان افسردگی کودکان

درمان شناختی و رفتاری

در این روش درمانی کودک درگیر فعالیت هایی می شود که باعث ایجاد روحیه مثبت در فرد هستند.  در این روش کودک از طریق مهارت های موثربه حل مساله می پردازد.

روان درمانی بین فردی

در این روش درمانی کودک می اموزد تا مهارت های لازم را برای حل مساله و کنار آمدن با شرایط استرس زا به کار بگیرد و از این طریق به بهبود ارتباطات بین فردی خود کمک کند.

خانواده درمانی

حمایت والدین از کودک در یادگیری مهارت های لازم در مدیریت زندگی و مدیریت روحیه خود بسیار مهم است. نقش مشارکت خانواده در روند درمان کودک در شناسایی و کنترل عوامل استرس زا نیز قابل توجه است.

دارو درمانی

درمان دارویی در درمان افسردگی متوسط تا شدید به خصوص زمانی که با رواندرمانی بین فردی و خانواده درمانی ترکیب شود نتیجه بهتری خواهد داشت.

افسردگی در کودکان
آیا افسردگی در کودکان قابل پیشگیری است؟

آیا افسردگی در کودکان قابل پیشگیری است؟

احتمال بروز افسردگی در کودکانی که دارای سابقه افسردگی در خانواده هستند بیش از سایرین است. یکی از دلایل افسردگی مربوط به ژنتیک است.اما در سایر عوامل موثتر در افسردگی با تغییر در شرایط محیط زندگی کودک و افزایش اگاهی والدین می توان از بروز افسردگی جلوگیری کرد.

اموزش های مهارت های فرزند پروری به والدین کمک می کند تا کمتر کودکان خود را در معرض عوامل ایجاد کننده افسردگی قرار دهند.

گاهی بی توجهی به کودکان میتواند پیامدهای جدی را برای آنها پیش رو داشته باشد یکی دیگر از راه های قابل پیشگیری برای جلوگیری از ابتلای کودک به افسردگی عدم ایجاد احساس تنهایی  و کاهش حس اضطراب و حسادت در آنهاست احساس حسادت در کودکان در اثر کمبود توجه از طرف دیگران به وجود می آید برای جلوگیری از ایجاد همچین حسی در کودکتان مقاله کنترل حسادت کودکان را مطالعه نمایید تا بتوانید از ابتلای او به افسردگی پیشگیری کنید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان